De Witte Muizen uit Blijham

Aftrapmodule KNVB

Op woensdagavond 8 februari 2023 organiseerde v.v. ASVB in samenwerking met de KNVB de Aftrapmodule. De aftrapmodule is bedoeld voor startende jeugdtrainers om hun handvatten aan te reiken voor hun rol.

Aftrapmodule georganiseerd door v.v. ASVB goed bezocht! Voor v.v. ASVB waren er maar liefst 8 jeugdtrainers aanwezig deze avond. Een mooie opkomst!

Tim, Astrid, Roy, Patrick L., Patrick R., Ab, Martin en Ronalddino hebben deze avond samen met 3 jeugdtrainers van Onstwedder  Boys en 2 jeugdtrainers van v.v. Bellingwolde gevolgd.

Het 1e gedeelte van deze avond was binnen. Hier kwamen de 4 kwaliteiten van een jeugdtrainer aan bod; structureren, stimuleren, individuele aandacht (enthousiasmeren)  en (kunnen) overdragen van regie.

Deze kwaliteiten kwamen terug in de opdracht welke de deelnemers mee kregen tijdens het praktijkgedeelte.

Ab en Patrick L. verzorgden met JO10 en JO11 de training. Zij werden deze avond op de voet gevolgd door de deelnemers. Speciaal dank aan alle spelers van O10 en O11 die deze avond een extra training hadden. Top!

Het derde gedeelte van de bijeenkomst vervolgde men weer lekker warm binnen. Hierin werd de praktijkbijeenkomst geëvalueerd en kregen de trainers van v.v. ASVB (Ab en Patrick) Tips en Tops toegereikt.

Tegen 21.30 uur was deze bijeenkomst afgelopen. De deelnemers kunnen nog digitaal via Dugout KNVB een onlinegedeelte afwerken zodat zij de Aftrapmodule voldoende hebben afgerond.

Al met al een mooie, leerzame ervaring waarin v.v. ASVB de jeugdtrainers intern verder gaat begeleiden/ondersteunen. Speciale dank voor docent Yoni en de aanwezige bestuur- en commissieleden van v.v. ASVB voor het mede mogelijk maken van deze avond.

 

Namens jeugdafdeling v.v. ASVB

Mark Kruize