De Witte Muizen uit Blijham

Halve BekerFinale ASVB JO-19 - M.S.C. JO-19

Het is zaterdag 29 april, 10.30 en de trainer is samen met zijn kompaan Richard Zuidema op weg naar Meppel om de komende tegenstander in de Bekercompetitie te gaan bekijken, een wedstrijdanalyse maken is niet mijn favoriete bezigheid maar nu wel heel belangrijk i.v.m. met de naderende halve finale. En dan willen we goed voorbereid voor de dag komen.

 

Na een uur heen, anderhalf uur wedstrijd en een uur terug weten we genoeg en kan het strijdplan gesmeed worden.  De sterke en zwakke punten van onze tegenstander staan op papier.

In de week voor de wedstrijd is er overleg met onze hoofdtrainer Jordin Louwes over de trainingsaanpak en daar gaan we mee aan de slag, op dinsdag trainen we wat positiespel en op de afwerking en op donderdag trainen we uitgebreid op aanvalspatronen gericht op de zwakke plekken van MSC, met onderbrekingen om binnen 10 sec een strafschop te nemen door alle spelers. Daarna een redelijk groot partijspel en natuurlijk ook de corners en vrije trappen worden behandeld.

Na de training volgt er een bespreking waarin de tactiek nog eens duidelijk wordt besproken. Lyron komt tijdens deze uitleg toch nog aan 2.45 kruisjes, net niet genoeg om hem wissel te zetten, hahaha. Alles is duidelijk op naar Zaterdag.

Dan is het zaterdag 6 mei, de dag waarop de halve finale gespeeld gaat worden, op alle socials is er heel veel aandacht geweest voor deze wedstrijd en dat blijkt ook wel gezien de opkomst langs de lijn.

Iedereen is om 13.00 uur aanwezig, ook onze gasten uit Meppel zijn dan al gearriveerd met de bus.

Na het omkleden volgt nog een korte bespreking en gaan we het veld op om met de warming-up te starten, Marwid start zijn warming-up samen met Roos, hij heeft de hele week niet kunnen trainen i.v.m. een hamstring blessure, Roos heeft hem de hele week begeleid om deze wedstrijd te kunnen spelen en dat hebben ze samen fantastisch gedaan, Marwid is fit en kan spelen.

Na de warming up gaan de spelers de kleedkamer in, de trainer geeft nog wat laatste aanwijzingen en wenst iedereen VEEL PLEZIER en dat ze ervan gaan GENIETEN.

Onder begeleiding van scheidsrechter Henk-Jan Meijer betreden beide teams het hoofdveld, de spanning stijgt. Na het eerste fluitsignaal is de wedstijd in gang gezet en ASVB begint wat weifelend, is het de spanning wat hun parten speelt of is het de vorm van de dag? Na 25 min is er een korte drinkpauze en kan de trainer wat aanwijzingen geven zodat ASVB wat beter gaat staan op het middenveld. Gelukkig gaat het daarna beter en komt ASVB beter in de wedstrijd. De eerste helft gaat verder gelijk op, tot grote kansen komen beide teams niet echt en dus is de pauze een uitgelezen moment om de puntjes nog weer even op de i te zetten.

In de pauze komt Ivan voor Floris in het team, Angelo verhuist van rechts naar links. De bedoeling is om Angelo na een passeer actie tot een afrond moment te laten komen, helaas lukt dat niet helemaal. Ivan moet met zijn snelheid voor gevaar zorgen en proberen een goede voorzet te geven waaruit de andere spitsen kunnen scoren.

In de 2e helft speelt ASVB een prima wedstrijd en komt het tot wat kansen waaruit helaas niet gescoord wordt. En dan volgt er een behoorlijke tegenslag, MSC speelt een diepe bal en scoort de 0-1. Bij ASVB overheerst het gevoel dat het uit een buitenspelsituatie was maar de goal blijft op het score bord staan. Een forse tegenslag dus.

De rug moet gerecht worden en de geweldige mentaliteit van dit team moet nu worden aangesproken. En dat gebeurt ook, deze spelers geven nooit op en weten ook dat ze beter zijn en dit nog kunnen omdraaien, er is immers nog een half uur te spelen. Na wat redelijke kansen volgt er een hoekschop die genomen gaat worden door Lyron, deze corner is laag wat niet echt de bedoeling was maar komt gelukkig bij Sion terecht die zijn goede wedstijd beloont met een goal, het is 1-1 en de spelers gaan nu voor de overwinning. MSC kan alleen maar meer verdedigen en dat gaat steeds moelijker omdat ASVB steeds dominanter gaat spelen. Met nog 15 minuten te spelen komt DIDI (Ronalddino) in het veld en krijgt binnen een minuut de kans om de 2-1 op het scorebord te zetten, jammer genoeg gaat zijn inzet net langs de verre paal.

Maar dan gebeurt er toch waar heel Blijham op hoopt, de 2-1 valt. Uit een rare bal van Ivan staat onze super spits op de juiste plek, zoals zo vaak, en ja hoor het is Duncan die de bal het laatste tikje geeft waaruit de 2-1 op het score bord komt te staan. Heel ASVB juicht.

Tactisch worden er direct dingen omgezet, er is immers maar 10 minuten zuivere speeltijd meer en dat moeten de mannen kunnen overbruggen. MSC valt aan en krijgt nog 1 grote kans, maar daar staat gelukkig de fantastische keeper van ASVB, Ruben Tjabringa , die de bal met een "glanzparade” weet te stoppen.  Sven laat zijn tegenstander nog even voelen dat hij hem de hele 2e helft de baas is en dan volgt het eindsignaal.

ASVB JO-19 heeft de finale bereikt, een geweldige feeststemming barst los, de spelers zijn door het dolle heen en vergeten even hoe kapot ze zijn van de strijd die ze geleverd hebben. In de kleedkamer barst het feest los en wordt het clublied van ASVB gezongen. We hebben het gefikst.

De trainer vraagt dan nog even om aandacht en complimenteert zijn mannen voor de manier zoals ze vandaag gestreden hebben, jeugdspelers die gevoetbald hebben als grote kerels, een gevoel van trots overheerst.

Complimenten uit alle geledingen van de club vallen de JO-19 ten deel, en terecht, de toekomst ziet er echt wel goed uit als deze jongens zich blijven door ontwikkelen.

Ook MSC complimenteert ASVB en vinden het ook wel terecht dat wij hebben gewonnen, zij wensen ons veel succes in de finale. Sportiviteit ten top van MSC, zowel van hun trainer als hun spelers. Na wat versnaperingen hebben ze goed gemutst de busreis terug naar Meppel ingezet. Ik heb hun heel veel succes toegewenst voor hun komende wedstrijd waarin ze het kampioenschap kunnen behalen

Tot slot wil ik iedereen die heeft meegewerkt aan deze geweldige middag bedanken, ik kan ze niet allemaal benoemen maar bij ASVB staan de neuzen allemaal in de juiste richting.

Opstelling ASVB.

Doel: Ruben Tjabringa

Achter: Sven Jonk – Dinand v/d veen – Marwid Winkel

Middenveld: Sion v/d oever – Benjamin Spitje – Lyron Winkel – Lars Tjabringa

Aanval : Floris Mekkering – Duncan Behling – Angelo Cicilid

Wissel: Didi (Ronalddino) -  Ivan Speel.

VAMOSSSSS ASVB.

John Meijer