De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag ASVB JO17 tegen Actief JO17

Door Duncan Behling

Het is zaterdag 14 mei en alweer de 9e wedstrijd van het seizoen staat op het punt te beginnen. Dit keer neemt ASVB het op tegen de JO17-1 van Actief. Om 12:15 uur wordt er afgetrapt in Eelde. Beide ploegen kennen een zwakke start en hebben moeite om kansen te creëren. Actief heeft meer balbezit maar ASVB staat goed te verdedigen en wordt zelf voor rust nog een paar keer gevaarlijk met counters. Doordat de voortzetting ongelukkig is resulteert dit niet in echte kansen. Dit blijft eigenlijk het spelbeeld tot de rust, zo gaan beide ploegen de rust in met een stand van 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft wordt ASVB iets gevaarlijker maar ook nu zijn ze nog ongelukkig in de voortzetting. Actief komt ook tot meer kansen en scoort kort na rust uit een corner die knap wordt ingekopt. Actief is in deze fase de bovenliggende ploeg en creëert nog een aantal kansen wat uiteindelijk resulteert in een 2e goal voor de thuisploeg. ASVB neemt meer risico′s en gaat achterin 1 op 1 spelen wat resulteert in meer balbezit en meer dreiging. Het duurt niet lang tot Sion scoort uit een goed uitgespeelde aanval, 2-1. ASVB heeft nog een kwartier de tijd om de wedstrijd om te draaien. ASVB creëert in deze fase nog een aantal goede kansen helaas worden deze niet afgemaakt, mede dankzij goede reddingen van de keeper. Vlak voor het einde krijgt ASVB nog een corner en ook onze keeper gaat mee naar voren. Lyron zet de bal goed voor het doel en hij wordt goed ingekopt maar een speler van Actief weet de bal van de lijn te halen. De hierop volgende corner wordt wederom goed voorgegeven en weer goed gekopt, maar ditmaal weet de keeper de bal met geluk via het hoofd te keren. In de laatste minuut wordt de wedstrijd beslist doordat Actief op de counter er doorgaat, de bal met geluk voorbij de keeper krijgt waardoor de bal in het lege doel binnengeschoven kan worden. De volgende wedstrijd op het programma is 28 mei uit tegen GVAV JO17-2.