De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag ASVB JO17 tegen Peize JO17

Door Ruben Tjabringa

Het is zaterdag 16 april en alweer de 5e wedstrijd van het seizoen staat op de planning van ASVB JO17 tegen Peize JO17.

Daar heeft ASVB nog nare herinneringen aan, want de laatste ontmoeting tussen de twee teams eindigde in een 7-2 verlies voor ASVB. Om 13.00 uur wordt er afgetrapt. In de eerste minuten gebeurt er weinig afgezien van wat kleine kansjes voor Peize. Dan breekt de linksbuiten van Peize door en geeft de assist op de kopbal die de 0-1 op het scorebord zet.

Niet veel later krijgt ASVB redelijk ver van het doel een vrijetrap en Lyron trapt deze fantastisch voor het doel en Duncan kan zo de 1-1 binnenglijden. Helaas komt er nog voor de rust een goal bij voor Peize: de spits van Peize draait goed weg bij de verdediging en kan zo de 1-2 binnenschieten. Dat is tevens de ruststand.

In de rust wordt er aangestuurd dat het team iets meer moet geven als ze hier resultaat willen halen. Met goede moed gaat ASVB de tweede helft in. Weer heeft Peize meer kansen, maar deze gaan er niet in totdat de nummer 11 van Peize een gat in de verdediging ontdekt en de 1-3 binnen kan schuiven. Nu lijkt het erg lastig te worden met nog een kwartier te gaan. ASVB Krijgt 10 minuten voor tijd nog een corner die via Benjamin zijn hoofd tegen de keeper komt, maar de rebound kan hij er zelf inprikken, 3-2 en er is nog tijd voor een 3e Blijhamster goal.

Dan, 4 minuten voor het einde pompt Dinand nog eens een bal naar voren. Deze wordt in eerste instantie niet zo gevaarlijk maar Floris kan de bal mooi terug in de pot gooien en hieruit maakt Benjamin een soort halve vallende omhaal die de keeper helaas nog kan keren, maar dan is Duncan daar om in de absolute slotfase een punt veilig te stellen, 3-3. Een fantastisch resultaat tegen een goed team. Volgende week staat Poolster uit op de planning.