De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag ASVB JO17 tegen Poolster/ Holwierde JO17

Door Sjoerd van der Ziel.

Zaterdag 23 april is de 6e wedstrijd voor de JO17 weer aan de beurt. Dit keer is het uit tegen St Poolster/ Holwierde Jo17-1. Het fluitsignaal klinkt om half 11 en de wedstrijd is onderweg.

ASVB begint niet scherp aan de wedstrijd. Er wordt veel gerommeld en er komen veel ballen niet aan. Na 10 minuten begint het elftal een beetje te voetballen. Dit leidt dan ook tot de eerste kleine kansjes. Met een paar goeie diepteballen en een paar goeie combinaties komt ASVB steeds dichter bij de goal en wordt ook steeds gevaarlijker. Dit wordt ook beloond met de eerste en tevens ook enige goal van de wedstrijd. Nadat Lyron de bal op rand zestien in de voeten kreeg gaf hij hem mooi door op Duncan die de bal vrij in de goal kon schieten. ASVB begon na de goal gewoon te controleren en speelde goed rond wat ook nog zorgde voor een paar kansjes. Echter kwam uit geen van de kansen de 2e goal. De scheidsrechter floot voor de rust en ASVB ging met een wel verdiende 1-0 voorsprong de kleedkamer in. In de rust had trainer maar 1 ding te zeggen. De nul houden is cruciaal. En met dat in het hoofd ging ASVB de 2e helft in.

De 2e helft kan heel makkelijk en snel samengevat worden. Heel rommelig. De 2e helft vergat ASVB om weer zo te voetballen als voor de rust. Het spel was ronduit slecht en door onnodige fouten kwamen ook de eerste kansen voor Poolster. Gelukkig konden deze in het algemeen snel goedgemaakt worden. De kansen van ASVB kwamen vooral voort uit dode spelmomenten. Echter leidde geen van deze tot een goal, gelukkig wist Poolster ook geen grote kansen te creëren en schoten zij geen bal het net in. Zo floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en behaalde ASVB een zakelijke overwinning. Nu weer focussen op aankomende wedstrijd tegen Omlandia.