De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag ASVB JO17 tegen LTC JO17

Door Dinand van der Veen

Het is zaterdag 7 mei en ASVB O17-1 heeft LTC O17-1 op de planning staan. Om 14.00 wordt er afgetrapt, ASVB begint heel slordig waardoor er veel simpele ballen verkeerd gaan. Hierdoor kunnen ze geen goeie aanval maken. Aan het einde van de eerste helft krijgt Lars een diepe bal doorgespeeld, jammer genoeg wordt de bal iets te ver vooruit gespeeld en kan er niet uit geprofiteerd worden. En dan komt er een domme overtreding van een speler van LTC. Lyron geeft de bal hoog voor bij de 2e paal en de keeper schat hem verkeerd in, Benjamin kopt de bal en de verdediger kon er net niet meer bij. 1-0! Sindsdien gebeurd er niet veel meer tot het fluitje van de scheids voor de rust.

De jongens van ASVB hebben te horen gekregen dat de trainer niet tevreden was hoe ze speelden, hierdoor kwamen de jongens scherp uit de kleedkamer want ze wisten wat er van ze werd verwacht. De scheids fluit af voor de 2e helft en de jongens beginnen goed aan de 2e helft. Uiteindelijk krijgt ASVB de bal en uit een goed uitgespeelde aanval scoren ze de 2-0. Dit was het verlossende doelpunt en sindsdien konden ze lekker door voetballen door omdat LTC meer risico’s ging nemen. En zo vielen snel de 3-0 en de 4-0. Ook had de O17 een speler mee van O15, Iwan. Trainer bracht Iwan de laatste 20 minuten erin, en Iwan scoorde na 10 minuten de 5-0. De laatste 10 minuten was LTC het meeste aan de bal maar er kwam niet veel gevaarlijks vandaan. De scheids fluit af en ASVB zet de overwinningsreeks lekker door.