De Witte Muizen uit Blijham

JO19

Het is zaterdag 18 maart en voor de Jo19 van ASVB staat een competitiewedstrijd tegen grote rivaal WVV op het programma. De jongens van de Jo19 gaan vol zelfvertrouwen het veld op maar kunnen tijdens de wedstrijd maar niet laten zien waartoe ze in staat zijn.          
Verder lezen
Zaterdag 25 maart speelt ASVB JO19-1 tegen de JO19-1 van SJS.
Verder lezen
ASVB is dominant in balbezit maar al na 3 minuten komt eerste tegengoal. Eén kans, één goal voor SV Assen. Al na twee minuten scoort Assen weer, maar deze wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Er staat een stevige wind op dit open sportterrein waardoor ballen niet altijd goed aankomen. Wij spelen de eerste helft tegen de wind in en dat maakt het voor ons niet gemakkelijk. In de 18e minuut schiet Lyron op doel, maar helaas naast. In de loop van de eerste helft wordt het spel steeds fysieker. Gelukkig scoort Duncan in de 24ste minuut de eerste goal voor ASVB uit een pass van Sjoerd op Angelo die Assen mooi uitspeelt en Duncan de kans geeft om te scoren. In de 28ste minuut raakt Marwid per ongeluk het gezicht van een van de tegenstanders waardoor hij 10 minuten aan de kant moet. Vlak voor rust scoort Assen nog een keertje en ASVB gaat met 1-2 de rust in. In de rust heerst een gevoel van verslagenheid, maar de trainer spreekt het vertrouwen uit dat ASVB sterker is en dat de wedstrijd zeker nog niet verloren is. Om 4 minuten over 8 start 2e helft. Deze kwam moeizaam op gang ook al hebben we nu de wind mee. Benjamin krijgt een gestrekt been op zijn enkel en moet geblesseerd het veld verlaten. Het spel wordt feller en de ene na de andere voetballer gaat neer. Vier minuten voor de officiële eindtijd maakt Sion voor ASVB de gelijkmaker. Vanwege de vele blessures geeft de scheidsrechter 5 minuten extra speeltijd. Met nog 8 minuten te gaan begint zo de zinderende strijd om de overwinning, maar er wordt niet meer gescoord dus zal deze wedstrijd beslist worden middels penalty’s. Benjamin, Sjoerd, Dinand, Marwid  en Lyron nemen de eerst reeks. Sjoerds bal valt in handen van de keeper, maar de andere vier scoren. Assen maakt ook vier goals Hierna gaan we om en om verder met de penaltyreeks tot er een verschil ontstaat.  Duncan, Lars en Angelo scoren voor ASVB Ruben houdt de laatste penal van Assen klemvast en daarmee wint ASVB deze bekerwedstrijd en we gaan door naar de halve finale. Wedstrijd verslag door Ellen Jonk
Verder lezen
Het is zaterdag 29 april, 10.30 en de trainer is samen met zijn kompaan Richard Zuidema op weg naar Meppel om de komende tegenstander in de Bekercompetitie te gaan bekijken, een wedstrijdanalyse maken is niet mijn favoriete bezigheid maar nu wel heel belangrijk i.v.m. met de naderende halve finale. En dan willen we goed voorbereid voor de dag komen.  
Verder lezen
Dinsdag 16 mei staat voor ASVB JO19 een mooie wedstrijd te wachten tegen WVV. Na de 1-0 nederlaag eerder dit seizoen in Winschoten is ASVB gefocust op de overwinning thuis.
Verder lezen
Het is zaterdagmorgen 8.15 en de trainer stapt samen met zijn vrouw in de auto om de reis richting Blijham en daarna met de bus richting Jubbega te gaan beginnen.  
Verder lezen
Dinsdag avond 7 uur, de beker is weer van start. ASVB JO19-1 en Zuidlaren JO19-3 staan tegenover elkaar in Blijham klaar voor de aftrap. De spanning begint op te lopen. De winnaar gaat door naar de kwartfinales van de beker.    
Verder lezen
Het is dinsdag 21 februari en voor ASVB JO19 staat er om 19.30 een derby te wachten tegen Noordster.
Verder lezen
Het is zaterdag 12 november en voor de JO19 staat de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. 
Verder lezen
Op zaterdag 26 november staat voor ASVB JO19 de uitwedstrijd tegen HSC JO19 op het programma. Als koploper spelen we dus tegen de nummer twee; een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap in deze eerste klasse.
Verder lezen
Dinsdag 8 november staat voor de JO19-1 van ASVB eindelijk de eerste competitiewedstrijd tegen Borger JO19-1 op het programma. Na een veel te simpele indeling in de beker wordt het nu andere koek.
Verder lezen