De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag ASVB J019 – Borger JO19

Dinsdag 8 november staat voor de JO19-1 van ASVB eindelijk de eerste competitiewedstrijd tegen Borger JO19-1 op het programma. Na een veel te simpele indeling in de beker wordt het nu andere koek.

Vol motivatie staat ASVB aan de aftrap. Na korte tijd blijkt al dat ASVB duidelijk de sterkere ploeg is en met veel overmacht laat ASVB geweldig voetbal zien. Dit voetbal wordt beloond met een snelle voorsprong door een goal van Duncan. ASVB dendert door en even later schiet Sjoerd de 2-0 binnen, de keeper had een beetje glibberige handjes. Borger had maar een enkele kleine kansjes in de hele eerste helft, maar die waren voor Ruben geen probleem. Later in de eerste helft schiet Sjoerd ook de 3-0 binnen, de keeper zag er wederom niet heel overtuigend uit. Na de rust is ASVB van plan om met dezelfde intensiteit de 3 punten over de streep te trekken. Borger komt echter een stuk gemotiveerder uit de kleedkamer en dwingen na hoog druk zetten een fout af die ze de 3-1 oplevert. Maar, ASVB weet al heel snel de voorsprong weer uit te breiden naar 3 goals verschil door een benutte 1-op-1 van wederom Sjoerd. In de tweede helft speelt ASVB iets terughoudender, maar alsnog weten ze verder uit te lopen naar 5-1 via Ronalddino. Borger scoort nog wel 5-2, maar niet veel later maakt ASVB ook zelf de 6-2 via Floris.

Een hele zakelijke overwinning in de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie dus. Zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma tegen Stadskanaal, één van de favorieten in de titelstrijd. Na zo’n overwinning kijken we daar vol vertrouwen naar uit.