De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag ASVB JO19-1 - Zuidlaren JO19-3

Dinsdag avond 7 uur, de beker is weer van start. ASVB JO19-1 en Zuidlaren JO19-3 staan tegenover elkaar in Blijham klaar voor de aftrap. De spanning begint op te lopen. De winnaar gaat door naar de kwartfinales van de beker.

Het fluitje klinkt en de wedstrijd is begonnen!!

ASVB begint sterk, het is al snel duidelijk dat zij de overhand hebben en dit leidt ook tot de eerste kansen. Helaas staat Zuidlaren met veel mensen achterin en is een doorbraak forceren erg moeilijk. De combinaties rond de 16 willen maar niet lukken, de eindpaas komt steeds net niet aan of is onnauwkeurig. Ook de schoten van afstand gaan naast het doel of komen recht op de keeper. Het gevaar van Zuidlaren komt van enkele hogen ballen die over de verdediging vallen. Gelukkig kon dit steeds snel opgelost worden en was het gevaar als snel geweken. De hele 1e helft blijft het eenrichtingsverkeer. Het spel van ASVB is goed, alleen in de eindfase mist een stukje geluk en nauwkeurigheid. Het vele balbezit tot enkele schoten recht op de keeper en een vrije trap die jammer genoeg op de lat beland. Bij het rust signaal is de stand tussen ASVB en Zuidlaren nog steeds 0-0. De spelers van ASVB zijn teleurgesteld, terwijl de spelers van Zuidlaren steeds meer vertrouwen krijgen.

In de kleedkamer zijn de meningen verdeeld. Sommige vinden het spel erg slecht, andere vinden het spel wel goed alleen wijzen op het afmaken van kansen. De conclusie voor de spelers van ASVB is dat het spel zo door moet gaan, alleen dat er wel snel na rust een goal gescoord moet worden. Als dit zou gebeuren zou de tegenstander verslagen zijn en zou het alleen nog een kwestie zijn van uitspelen voor de thuisploeg.

Met dit in het achterhoofd stappen de spelers van ASVB het veld weer op. De 2e helft begint net als in de 1e helft. ASVB probeert een goal te maken en Zuidlaren probeert met man en macht te verdedigen. Gelukkig voor ASVB duurt het niet lang voordat de 1e goal valt. Na een aanval over de zijkant is het Angelo Cicilia die de bal erin tikt en ASVB op een 1-0 voorsprong brengt. Vanaf dat moment is het duidelijk dat de tegenstander verslagen is. De ruimtes worden groter en er komen steeds en steeds meer kansen voor ASVB. Na een mooie bal van de zijkant is het Ronalddino Landveld die met een rake volley de 2-0 binnenschiet. De kansen blijven zich opstappelen en Zuidlaren denkt alleen nog maar aan verdedigen. De 3-0 wordt uit een corner binnen gekopt door de aanvoerder Benjamin Spittje. Die ook zorgt voor de 5-0 door een afstandsschot net buiten de 16 die hij mooi in de hoek plaatst. De 4-0 wordt op zo’n beetje de doellijn ingetikt door Dinand van der Veen na een goeie vrijetrap die precies op Dinand zijn voet valt. De wedstrijd eindigt iets eerder door sneeuwval met een 5-0 eindstand in het voordeel van ASVB. Waar de 1e helft nog moeizaam verliep heeft ASVB in de 2e helft de wedstrijd naar zich toe getrokken en de wedstrijd volwassen uitgespeeld.

ASVB is dus door naar de kwartfinales en treft FC Assen JO19-1 als tegenstander in de strijd om de halve finale.

Eerst staat er komende zaterdag Wildervank JO19-1 thuis op het programma om 13:00 uur.