De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag HSC JO19-1 - ASVB JO19-1

Op zaterdag 26 november staat voor ASVB JO19 de uitwedstrijd tegen HSC JO19 op het programma. Als koploper spelen we dus tegen de nummer twee; een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap in deze eerste klasse.

Om 12.30 uur werd er op veld 2 van HSC afgetrapt voor de wedstrijd HSC JO19 tegen ASVB JO19. In de beginfase lag het tempo erg laag en gebeurde er heel weinig. Rond de twintigste minuut kreeg HSC een vrije trap op ongeveer 35 meter van de goal. Deze vrije trap belandde in de zestien en werd niet goed weggewerkt door ASVB, waarna een overtreding in de zestien gemaakt werd. Deze penalty werd benut door HSC. Kort hierna kwam HSC op een 2-0 voorsprong nadat een aanvaller van HSC een 1-op-1 afmaakte na een diepe bal.

In de laatste 10 minuten van de eerste helft drong ASVB voor het eerst aan, wat nog resulteerde in een goal: een verdediger van HSC kopte de bal in eigen doel na een goede voorzet van Lyron. De ruststand was dus 2-1 in het voordeel van HSC.

In de tweede helft lukte het ASVB ondaks de goede wil niet om een doorbraak te forceren en het voetbal bleef erg slordig. Met heel veel kleine (en af en toe minder kleine) overtredingen die de scheidsrechter niet bestrafte lukte het HSC om ASVB uit de wedstrijd te spelen. Na ongeveer 25 minuten in de tweede helft kwamen ze zelfs op 3-1.

ASVB gaf ondanks deze tegengoal niet op en even later leidde dit tot de aansluitingstreffer: een voorzet van Benjamin werd niet goed verdedigd door HSC en Sjoerd schoot de afvallende bal hard tegen de touwen. In het laatste kwartier drong ASVB nog wel aan, maar tot echte kansen kwam het niet meer. Het bleef dus bij 3-2.

In de resterende drie wedstrijden in deze eerste klasse zullen we extra hard aan de bak moeten en we zullen alles op alles zetten om deze wedstrijden te winnen. Volgende week staat er geen wedstrijd op de planning in de competitie; op zaterdag 10 december is Heiligerlee onze volgende tegenstander. Hopelijk zien we jullie dan!