De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag Noordster JO19-1 - ASVB JO19-1

Het is dinsdag 21 februari en voor ASVB JO19 staat er om 19.30 een derby te wachten tegen Noordster.

Afgelopen zondag speelden de eerste elftallen van ASVB en Noordster al tegen elkaar waar ASVB met 3-0 te sterk was.ASVB kampt met blessures en andere pijntjes. Om 19.30 wordt er afgetrapt. De eerste paar minuten is Noordster ietsjes meer aan de bal. Er komen wel kleine mogelijkheden maar geen grote kansen.

Nu komt ook ASVB er een paar keer uit maar ook nog geen goals tot ongeveer de 20e minuut waarin Lyron de bal hard en hoog in de touwen schiet, 0-1.

De rest van de 1e helft golft het spel op en neer maar dat resulteert niet in goals voor beide partijen. In de rust komen we tot de conclusie dat het verdedigend goed staat maar dat we aan de bal meer rust moeten bewaren. Na de rust komt Noordster fel uit de kleedkamer, iets feller dan ASVB. Ook dat resulteert niet in grote kansen. In ongeveer de 60e minuut komt Sjoerd via links er goed door en kan de verdediger van Noordster niks anders doen dan aan de noodrem te trekken en Sjoerd neer te halen. Gele kaart en dus 10 minuten eruit.

Sjoerd neemt zelf de vrije trap die weliswaar recht op de keeper af komt, maar door de stuit laat de keeper hem los en de bal komt voor de voeten van Ronalddino die de bal binnenschiet. Echter wordt de goal (discutabel) afgekeurd wegens buitenspel. Even later, rond de 67e minuut komt Sjoerd er wederom goed door en kan de bal neerleggen voor Lyron, 0-2.

Nu moet Noordster aanvallen en dat blijkt later want ze krijgen een vrije trap in de 73e minuut. Deze schieten ze binnen en daarmee wordt de stand 1-2.

Nu komt ASVB nog meer onder druk te staan. Sion kan even later net niet bij de bal om hem binnen te tikken en raakt per ongeluk de keeper die noodgedwongen het veld moet verlaten. ASVB zakt erg terug maar geeft in de slotfase weinig echte kansen weg en vecht als leeuwen voor elkaar. Hierdoor wordt er in de 93e minuut afgefloten bij een 1-2 stand en is dus de eerste overwinning van het seizoen een feit.