De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag Stadskanaal JO19-1 – ASVB JO19-1

Het is zaterdag 12 november en voor de JO19 staat de tweede wedstrijd van de competitie op het programma.

voor de JO19 staat de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. tegen de ongeslagen koploper Stadskanaal JO19-1. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal op het hoofdveld van Stadskanaal. ASVB start direct sterk aan de wedstrijd en is de betere partij, dit resulteert in de eerste 10 minuten al in een paar goede kansen die er helaas niet ingaan. Na ongeveer 20 minuten spelen wordt, na een goede combinatie op het middenveld, Sion diep gestuurd door een goede bal. Sion lobt de bal knap over de uitkomende keeper, waardoor het 0-1 wordt. ASVB blijft goed voetballen en geeft weinig weg, doordat de keeper een vrije trap loslaat is de alerte Sion er als de kippen bij om de score te verdubbelen. Stadskanaal recht hierna de rug, hierdoor kantelt de wedstrijd een beetje en komt Stadskanaal meer in balbezit. Ondanks dat ze niet echt gevaarlijk worden leidt een fout in de verdediging tot een tegengoal, hierdoor gaan we met een 1-2 stand de rust in.

In de tweede helft start ASVB direct scherp, dit leidt tot een corner. De door de trainer ingestudeerde cornervariant wordt feilloos uitgevoerd en Lyron schiet fantastisch de 1-3 in de verre kruising. Stadskanaal is hierdoor aangeslagen en niet veel later is Duncan attent wanneer de keeper de bal los laat en schuift voor leeg doel de 1-4 binnen. Kort daarna valt ook de 1-5 binnen doordat Duncan vanaf randje 16 de bal over de te ver voor zijn doel staande keeper kopt. Stadskanaal raakt gefrustreerd en maakt onnodige overtredingen wat resulteert in een rode en een gele kaart waardoor ASVB de laatste 10 minuten tegen 9 man voetbalt. Sjoerd zet vlak voor het eindsignaal de 1-6 eindstand op het scorebord nadat hij een penalty benut.

Na een ruime overwinning op een sterke tegenstander is ASVB de nieuwe koploper in de 1e klasse. Volgende week staat in Blijham de derby tegen Noordster op het programma, we kijken hier met het volste vertrouwen naar uit. Wij hopen op veel support op het mooie sportpark in Blijham.