De Witte Muizen uit Blijham

Uit de oude doos (ingezonden door Johan Zuur)

FC Groningen D1 – A.S.V.B. D1           28 maart 2004      12.30uur

 

Eindelijk was het dan zover, de grote dag was aangebroken. De hele week had al in het teken gestaan van de wedstrijd in het Oosterpark stadion. Om 09.45 uur werden de jongens verwacht op ons eigen sportterrein waar ze een ontbijt werd voorgeschoteld door de begeleiding.

Er werd niet echt veel gegeten en de jongens waren ook wat stiller dan normaal. Ondanks dat er meerdere keren tegen ze gezegd was dat ze vooral moesten gaan genieten van deze dag waren ze toch behoorlijk zenuwachtig en wilden ze eigenlijk maar één ding: in de busjes en rijden maar.

 

Voor vertrek zijn er nog foto’s gemaakt voor de door dhr. Koolhof beschikbaar gestelde busjes en zijn we (elftal en supporters) gezamenlijk om 10.45 uur vertrokken naar Groningen. 

 

Om 11.30 werden we bij de poort van het stadion opgevangen door een beveiligingsbeamte en de leider van D1 van FC Groningen. Het elftal kreeg daarna een rondleiding door de catacomben van het stadion en de supporters kregen een kopje koffie aangeboden in de persruimte.

 

De rondleiding was indrukwekkend voor spelers en begeleiding. Alles kregen ze te zien vanaf het kantoor van de directeur tot aan de ere-tribune (achter glas). Natuurlijk mochten ze aan het eind van de rondleiding alvast even het veld keuren en dat was toch wel een prachtige ervaring om op de middenstip eens even de tribunes van deze kant te bekijken. Ze waren best onder de indruk om op hetzelfde veld te staan als waar bijvoorbeeld spelers als van der Vaart, Schneider, Robben en Kezman dit jaar al hadden gespeeld. Door de leider van FC Groningen werd hun kennis van FC Groningen nog even op de proef gesteld met een aantal vragen over het huidige elftal van de FC.

 

Daarna werden ze verzocht zich naar de kleedkamers te begeven om zich om te kleden voor de wedstrijd. (en passant kwam Martin Drenth nog even binnen om ze succes te wensen). Ondertussen werden alle supporters verzocht plaats te nemen op de ere-tribune waar ze de wedstrijd konden bekijken. Na de wedstrijd moesten we ons trouwens haasten om op onze zitplaatsen te komen op een andere tribune (i.v.m. de komst van de FC Twente supporters).

 

Als echte Champions-leaque spelers kwamen de beide elftallen vanuit de spelers-tunnel het veld op. Een prachtig gezicht en voor de meeste jongens toch wel wat onwennig.

 

Na het eerste fluitsignaal waren ze dan ook behoorlijk onder de indruk van de ambiance en voor ze goed en wel wisten wat er gebeurde stond het al 3-0 voor FC Groningen. De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat het kwaliteitsverschil enorm was. Maar goed dat is logisch, bij de FC voetballen natuurlijk alleen maar de top-talenten uit de hele provincie terwijl wij als ASVB toevallig een goed team vormen met jongens die toevallig in dezelfde plaats wonen. Ondanks de soms zeer luidruchtige aanmoedigingen (wie zou dat nu weer zijn) konden onze jongens niet in hun spel komen. Onze keeper had het erg druk en wist een hogere score van FC Groningen te voorkomen. Met de rust stond het reeds 7-0 en alle supporters hoopten dat er in de tweede helft tenminste één keer tegen gescoord zou worden. Jammer genoeg gebeurde het niet en werd de eindstand uiteindelijk 13-0 voor FC Groningen, zij gaan dus verdiend door naar de halve finales.

 

Na de wedstrijd kregen de spelers van ons nog een versnapering aangeboden door FC Groningen en konden we met z’n allen plaatsnemen om de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente te bekijken. Deze wedstrijd werd door Groningen met 1-0 gewonnen en eigenlijk was alle leed van de verloren gegane wedstrijd toen alweer een beetje verzacht.

 

Na de wedstrijd zijn de spelers van D1 nog gezamenlijk (op één na) naar de McDonalds geweest waar ze door de Supportersvereniging van A.S.V.B. zijn getrakteerd op een maaltijd. Vlak voor het begin van Studio-sport waren alle jongens weer thuis. Moe maar voldaan.

(de speler die niet meegegaan is naar McDonalds was Edo Huisman die vlak voor vertrek onzacht met een ijzeren trap in aanraking kwam. Hij is zelfs nog even door de EHBO van FC Groningen behandeld met ijs op de erg grote bult op zijn voorhoofd.)

 

Al met al kunnen we ook gezien de aandacht van de pers stellen dat D1 een hele mooie dag heeft meegemaakt. Later kunnen ze vertellen dat ze ooit nog eens in een stadion hebben gespeeld dat Oosterpark heette.

 

Langs deze weg wil ik gaarne iedereen bedanken die deze dag tot iets onvergetelijks voor onze boys heeft gemaakt.

 

Uw waarnemer

  1. Zuur

 

Spelers op de teamfoto voor de aangeboden Koolhof-busjes:

 

Tom Eiten, Marloes Moed, Ralf Grozema, Arjan Blik, Jeroen de Loof, Joost Zuur, Martijn Sagel, Ronald Horlings, Erwin Aukes, Edo Huisman, Willy Sagel, Thijs Nijland, Jesse Renken, Trevor Eiten, Anne Dekker, Xandrik Koch

Uit de oude doos (ingezonden door Johan Zuur)