De Witte Muizen uit Blijham

Wedstrijdverslag ASVB JO17 tegen ONR JO17

Door Benjamin Spittje

Het is zaterdag 9 april en voor de jo17 van ASVB staat alweer de vierde wedstrijd op het programma. De tegenstander van vandaag is ONR jo17-1 in Roden en we zijn van plan om de volledige 3 punten mee terug te nemen naar Blijham. Na vorige week de eerste winst behaald te hebben, zijn de jongens op het goede pad en zit dus alle vertrouwen er in.

Floris en Marijn zijn afwezig, we hebben dus 12 spelers en enkel één wissel vandaag.

ASVB begint een beetje slordig aan de wedstrijd en had geluk dat ONR er niet van profiteerde. Het was al snel duidelijk dat ASVB kwalitatief de betere ploeg was en dat was ook te zien aan het spelbeeld. Rond de 20e minuut kreeg Duncan de bal plots voor zijn voeten na een mislukt schot, of heel bekeken assist, van Sjoerd. Duncan twijfelde niet en schoot de bal strak tegen de touwen, 0-1. Duncan werd hierna gewisseld voor Benjamin in de spits en dit leverde meteen een paar kansen op. Het duurde niet lang voordat na een fout in de verdediging Benjamin doorbrak en oog in oog kwam te staan met de keeper. Echter, werd deze kans in de eerste instantie niet benut door Benjamin en een prima redding van de keeper. Maar Sion, die goed was meegelopen, kon de bal uit de rebound de 0-2 in een leeg net tikken, wat ook de ruststand zou worden.

Tijdens de eerste helft werd ASVB nog geforceerd door te wisselen na een blessure van Sjoerd.

Na zo’n 5 minuten in de tweede helft werd Marwid zwaar bestraft voor een overtreding en werd voor 10 minuten naar de kant gestuurd met een gele kaart. Het belangrijkste voor ASVB was nu het tegenhouden en voorkomen van een tegentreffer en er werd geweldige strijd geleverd door de tien man in het veld.

Nadat Marwid weer het veld in mocht werd de wedstrijd weer een beetje rustiger. Echter moest Sven nog een keer noodzakelijk ingrijpen om de bal op fantastische wijze van de doellijn te halen. Met nog zo’n 8 minuten te gaan brak ONR toch nog een keer door over hun rechterflank en deze keer kon de tegentreffer niet voorkomen worden, 1-2. Na een smerige tackle van een speler van ONR werd ook deze met geel van het veld gestuurd en zo was de wedstrijd redelijk bekeken. ASVB werd in de tweede helft nog een keer gedwongen om Sion te wisselen door een blessure en ook Ruben kreeg het zwaar te verduren maar hij kon nog doorspelen. Het is uiteindelijk bij de 1-2 gebleven en met twee winsten op rij lijkt ASVB de goede kant op te gaan. Met dit zelfvertrouwen gaan we op naar een lastige klus volgende week, Peize jo17-1 thuis. We hopen jullie daar als supporter te zien, tot dan!