De Witte Muizen uit Blijham

ASVB - Stadskanaal 1

Beste sportvrienden,

 

van harte welkom op ons prachtig groen sportpark bij de eerste competitie- en thuiswedstrijd van het seizoen 2022-2023, ASVB  – sc Stadskanaal. Een bijzonder welkom voor de scheidsrechter van vanmiddag, de heer Knol, en onze bezoekers ‘uut Knoal’.

Een wedstrijd tussen twee ploegen uit de regio is natuurlijk altijd bijzonder en heerlijk om te mogen spelen, dan is de eerste competitiewedstrijd wellicht nog extra speciaal.

 

Als het een keer tegenzit, heb je verschillende opties. Bij de pakken neer gaan zitten, wegkwijnen in een hoekje en wachten tot de ‘boze bui’ over is. Of je recht de rug en je gaat er alles aan doen om het tij te doen keren. Met passende trots kunnen we zeggen dat de spelers van ASVB 1 en 2 én onze jeugdspelers voor het laatste hebben gekozen. De verder zwijgzame Ernst Happel zei het circa dertig jaar geleden al: Kein Geloel, Fussball Spielen.

 

De eerste selectie van ASVB ziet er anders uit dan voorgaande seizoenen. Spelers stoppen, doen een stapje terug of zoeken hun heil elders. Niks mis mee, helaas werd ASVB geconfronteerd met alle drie de redenen in 1 seizoen. Men zegt van muizen dat ze zich kunnen aanpassen aan alle omstandigheden. Nou, dat is dus gebeurt. Oud spelers staken hun club de helpende hand toe en – ze hebben zeker de toekomst – de jonge spelers staan nu klaar om de opengevallen plekken in te vullen. Gezien de trainingsopkomst, het enthousiasme en de teamspirit is dit fantastisch om te zien.

 

Onze tegenstander van vandaag heeft in de laatste wedstrijden in de bekercompetitie laten zien niets aan kwaliteit te hebben ingeboet. Dit betekent dat we een geduchte tegenstander treffen vandaag. Een mooie testcase voor onze jongens. We hebben er zin in.

 

Gezien de groei binnen de jeugd én de nieuwe zaterdagelftal(len?), kunnen we zeggen dat de toekomst er rooskleurig uit ziet. We zijn blij dat binnen de hele vereniging de neuzen de goede kant op staan.

 

Ik wens u veel plezier.

 

Met sportieve groet namens het bestuur,

 

 

Johnny Houwen, voorzitter